KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

BMW E39 M5

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

onderhoud

De eigenaar van deze BMW M5 drifter kwam naar ons tijdens een evenement met de vraag of we wat elektronische modificaties konden uitvoeren aan zijn auto aangezien deze in noodloop ging door een fout veroorzaakt door de lambdasonde. We verzochten hem om eens langs te komen met de auto zodat we zijn probleem konden oplossen.

De auto werd tot bij ons gebracht en wij hingen hem aan de computer. Onze technisch directeur bestudeerde de mapping en begon dan deze aan te passen naar wens van de klant. Zo werd de mogelijkheid om een foutmelding te geven op de lambdasonde of katalysatorsensor verwijderd. Ook het EWS systeem werd gewist. Het ABS en DSC systeem werd ook verwijderd om de bestuurder van de drift auto een pure wagen te geven zonder dat er ingegrepen wordt door elektronische stabiliteitsprogrammas. We gaven te auto ook een KCPerformance stage 1 chiptune om het vermogen te verhogen naar 435pk en 540nm. Op vraag van de klant werd de toerentalbegrenzing bij een koude motor ook verwijderd. Deze limiteert het toerental tot 4000tpm bij een koude motor.

Dit beest kon nu worden opgehaald door zijn eigenaar zodat hij rond kan gegooid worden op alle drift evenementen deze zomer. De auto werd getest door de eigenaar en hij was zeer onder de indruk. Hij stond versteld hoeveel sneller de wagen is met de extra 35pk en 40nm. Ook zonder ABS en DSC werd de wagen puurder en drift-vriendelijker.

Als je deze M5 ziet dwars gaan deze zomer, neem dan zeker wat foto’s. En vergeet vooral niet ons te taggen!

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!