KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

BMW E60 535d

overzicht

Moderne auto’s zitten vaak vol met allerlei technieken om de emissie van de auto te verlagen. Echter werken deze technieken op papier zeer goed maar in de werkelijkheid kunnen ze vaak zorgen voor problemen. Zo krijgen wij dagelijks auto’s over de vloer met roetfilter problemen, defecte EGR, afgebroken wervelkleppen,… Al deze problemen kunnen we voor u oplossen of alvorens de problemen al weghalen zodat u geen schade of motorstoring krijgt.

Zo werd deze BMW E60 535d naar ons gebracht om er voor te zorgen dat zijn wagen betrouwbaar, zuinig en snel werd. Zo begonnen we met de DPF en katalysator te verwijderen, dit gebeurde zowel software- als hardwarematig. Dan gingen we over naar het verwijderen van de wervelkleppen uit het inlaatspruitstuk. Deze werden netjes afgedopt zodat het hele spruitstuk terug gemonteerd kon worden. Ook de EGR-klep werd afgesloten zodat er geen vervuiling meer kan ophopen in het spruitstuk. De wagen kreeg ook nog een KCPerformance Stage 1 Chiptuning om zo het vermogen op te krikken van 286 PK en 580 Nm naar 338 PK en 668 Nm.

Tijdens deze ingrepen zagen we nog 2 punten met nood aan vervanging. Na dit te communiceren naar de klant vervingen we dus ook een uitlaatklem en de dichtingen van het inlaatspruitstuk om zo een betere werking van de auto te kunnen garanderen.

Bij afhaling was klant dol gelukkig over zijn auto. Vooral het koppel maakt de BMW een bom! Hij was ook zeer tevreden over het feit dat zijn motor nu veel gezonder is en een verlengde levensduur kent. Ook is het verbruik bij dezelfde rijstijl gedaald.

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!