KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

BMW F01 740d xDrive

overzicht

Bij KCPerformance kan je terecht om je auto te laten aanpassen maar we kunnen je ook helpen met de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto. Zo kan je onze kennis van auto’s en het invoeren er van gebruiken om zeker te zijn van je aankoop. Ook kunnen we hem daarna meteen onderhouden en tunen naar uw wens.

Zo kwam deze sympathieke klant naar ons met de wens om een BMW 740d xDrive te rijden. Na een lijstje op te stellen van 12 auto’s in Duitsland gingen we deze allemaal bezichtigen met de klant om zo zeker te zijn dat we de beste hadden die volledig naar de klant zijn wens was. Na het rondje Duitsland gingen we over tot de aankoop en haalde we de 7-serie op. Al het nodige werd gedaan om de auto in te voeren en op kenteken te zetten.

Toen de wagen zijn kenteken had gaven we de auto een grote beurt waarbij alle filters en olie vervangen werd. Daarna werd het roetfilter gedemonteerd en vervangen door een downpipe zonder enige obstructie van katalysator of roetfilter. Vervolgens werd het inlaatspruitstuk gedemonteerd zodat de wervelkleppen konden worden verwijderd. Het spruitstuk werd helemaal kaal gemaakt en meerdere malen gereinigd tot alle smurrie weg was, de zwarte hoop op foto 20 is wat er nog uit kon gehaald worden na 3x door de wasmachine. De wervelkleppen werden verwijderd en de EGR afgesloten zodat het probleem van de vervuiling nooit meer zou opduiken. Het hele spruitstuk werd terug gemonteerd en dan gingen we over naar de software.

De software werd aangepast zodat er nooit nog een foutmelding zou kunnen opduiken met betrekking tot het roetfilter, EGR en wervelkleppen. Ook werd er een KCPerformance Stage 2 Chiptuning geschreven om het vermogen van deze 3 liter N57 motor te verhogen naar 420 PK en 750 Nm. Dit gigantische vermogen en berg aan koppel is dus ook mogelijk bij de 3 serie E90 en F30, 4 serie F32, 4 GT F36, 5 serie F10, 5 GT F07, 6 serie F12, 6 Gran Coupe F06, 7 serie F01, X3 F25, X5 E70 en F15 en X6 E71.

De wagen kreeg dan nog een grondige polijstbeurt en een lakverzegeling. Ook het interieur kreeg een grondige reiniging en voeding. Zo ziet hij er niet alleen uit alsof hij net van de band af rolde, het lakwerk is afgewerkt tot in de kleinste details.

De wagen was nu klaar om opgehaald te worden door de nieuwe eigenaar. Hij kon zijn ogen niet geloven. Zijn auto ziet er beter als een nieuwe uit met de lakverzegeling en interieur behandeling, is sneller als een nieuwe met zijn 420 PK en 750 Nm en gaat langer mee als een nieuwe door de eliminatie van DPF, EGR en wervelkleppen. Het was voor ons een waar genoegen om deze auto te mogen uitzoeken, invoeren, onderhouden, aanpassen en in showroomstaat brengen!

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Nieuwe luchtfilter Nieuwe oliefilter Nieuwe olie Nieuwe dieselfilter Nieuwe interieurfilter 3 stappen gepolijst Hoogwaardige lakverzegeling Grondige reiniging en voeding voor het interieur

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!