Home » Diensten » algemeen-uitlijnen-en-uitwegen

UITLIJNEN EN UITWEGEN

Uitlijnen
Uitlijnen is bijzonder belangrijk om een auto goed te laten rijden. Het is van belang voor de veiligheid, maar ook economisch. De banden gaan aanzienlijk langer mee en je bespaart op brandstof door minimale rolweerstand. Het maakt niet uit of het gaat om een raceauto of uw dagelijkse auto. KCPerformance is het adres waar niet alleen vakkundig uitgelijnd wordt, maar waar we ook net even iets verder kijken voordat we een aanpassing maken. Zelfs de beste apparatuur kan immers niet compenseren voor een versleten stuurkogel of fuseekogel.

KCPerformance gebruikt de nieuwste Hunter Hawk Eye Elite met Quickgrip, hiermee is uitlijnen betrouwbaar en gemakkelijk uit te voeren zonder de velgen te beschadigen. Omdat wij veel onderstel componenten en schokdempers op maat ontwikkelen kunnen we ook nog een stap verder gaan. Zoals het verbeteren van het onderstel of problemen aanpakken die voorheen onoplosbaar leken.

Wanneer kan je het beste een auto laten uitlijnen?
Als de auto niet uit zichzelf rechtuit stuurt (de auto trekt naar een kant)
Als het stuur scheef staat als je rechtdoor rijdt.
Als er werkzaamheden zijn verricht aan onderstel of wielophanging
Als een van de wielen een ongewone impact heeft gehad (bijvoorbeeld onverwacht een stoeprand meepakken)
4 wiel uitlijnenvanaf € 79,-

CONTACT ONS
Uitwegen
Naast het uitlijnen biedt KCPerformance ook professioneel uitwegen aan. Dit is ontstaan vanuit het monteren en afstellen van in hoogte verstelbare onderstellen. Hierbij is uitwegen noodzakelijk om een goede balans in de auto te krijgen. Wij kunnen uitwegen tot maar liefst 2800kg autogewicht, tot 700kg per wiel, dus ook zwaardere auto’s kunnen bij ons terecht.

KCPerformance gebruikt de laatste generatie uitweegapparatuur van Intercomp met Wireless Weighing Technology (type SW787RFX). Het voordeel van deze nieuwste generatie apparatuur is dat deze zeer snel is, gewichten per 0.5KG nauwkeurig weergeeft en de ophanging van de auto geheel vrij toegankelijk laat. We plaatsen de auto op de 4 weegschalen op de uitlijnbrug. Elke weegschaal geeft dan het gewicht per wiel draadloos door aan de daarvoor ingerichte computer. Indien nodig kunnen we na het uitwegen en afstellen ook direct opnieuw uitlijnen.

U ontvangt een compleet rapport met de stand vooraf en stand achteraf:
Gewicht/druk per wiel
Gewichtsverhouding tussen voor- en achterkant
Gewichtsverhouding tussen linker- en rechterzijde van de auto
Gewichtsverhouding diagonaal (linksvoor & rechtsachter – rechtsvoor & linksachter)
Wanneer uitwegen:
Afstelling in hoogte verstelbaar onderstel
Balans in de auto verbeteren
Afwijkingen bij hard remmen
Speciale circuitafstelling
Meer balans in de auto brengen
uitwegen exclusief uitlijnenvanaf € 129,-
uitwegen inclusief uitlijnenvanaf € 199,-