Home » Diensten » Injectoren-benzine-techniek

INJECTOREN

Directe hoge druk injectie
Directe hoge druk injectie is beter gekend als een van de vele benamingen welke de constructeurs er aan geven zoals GDI, PDI,DPI,SIDI of FSI. De directe injectie zorgt ervoor dat de brandstof onder hoge druk via een brandstof-rail ingespoten word in de ontbrandingskamer van elke cilinder, geregeld door een brandstofdruksensor en een doseerklep.

De voordelen van deze directie injectie zijn dat de injectiedruk geregeld kan worden, de brandstof beter verdeeld is en beter ingespoten kan worden. Tijdens de inspuiting word de brandstof verneveld en dit heeft een koelend effect voor de verbrandingskamer en de hogere compressieratio’s. De hogere compressie vertaald zich naar meer vermogen, verhoogde ontstekingsefficiëntie en meer kracht bij herpakken van de motor.

De rail is gevoelig voor door slechte brandstof, verouderde brandstoffilter en fout gebruik van additieven. Tevens kan er opbouw van carbonmonoxide op de kleppen plaats vinden. Defecten aan het direct injectie systeem kunnen zeer kostelijk zijn, laat daarom uw systeem regelmatig controleren.

Injectoren
Injectoren zorgen er voor dat de brandstof van de fuel-rail de ontbrandingskamer wordt ingespoten. Nieuwe injectoren zorgen voor een betere homogene ontbranding en kunnen een hogere druk aan. Deze zijn stiller dan oudere type injectoren en hebben een beter reactievermogen bij het openen en sluiten. De nieuwe types vernevelen de brandstof beter in de cilinder zodanig dat er geen brandstof mengsel neerslaat tegen de cilinderwand.

Echter zijn deze injectoren wel gevoelig en kunnen ze defect gaan bij gebruik van slechte brandstof, fout additief gebruik of een verouderde brandstoffilter.