Home » Diensten » injectoren-diesel-techniek

INJECTOREN

Injectoren zijn de onderdelen die de inspuiting van de brandstof in de motor verzorgen. Oude diesel motoren maken gebruik van indirecte inspuiting: De brandstof stroomt via een drukpomp door een brandstofkanaal naar de injectoren die de brandstof vervolgens in verschillende voorkamers spuiten. De nieuwe generatie diesel motoren (common rail) maakt gebruik van directe inspuiting; de brandstof loopt via de brandstofleiding naar de injectoren die de brandstof direct in de verbrandingskamers spuiten. De meeste auto’s hebben het directe inspuit methode. Het voordeel van de directe methode is de controle over de timing van inspuiting en hoeveelheden brandstof. Dit komt de emissie zeer ten goede.

Een van de oorzaken van overmatige uitstoot is interne vervuiling. Deze vervuiling beïnvloed vaak de injectoren en daarmee een juiste inspuiting. Dit probleem kan worden voorkomen door het gebruik van kwaliteit brandstof en het tijdig verwisselen van de olie. Slechte kwaliteit brandstof in combinatie met de interne vervuiling kan zelfs leiden tot verstopping of lekken van de injectoren.

KCPerformance kan voorzien in het reinigen of vervangen van defecte injectoren. Originele injectoren kunnen worden vervangen door exemplaren met verbetert injectiepatroon, wat leid tot vermogens toename. In combinatie met chiptuning kunnen de nieuwe injectoren nog beter presteren.

Symptomen van defecte injectoren
moeilijk starten
onregelmatig stationair lopen
verminderd vermogen
hoog verbruik
schokken (verlate ontbranding door slechte brandstof toevoer)
zwarte of grijze rook