Home » Diensten » motor-op-maat-moterrevisie

MOTOR OP MAAT

MOTORBOUW OP MAAT
Als uw wensen afwijken van de standaard, dan bouwen wij de motor zo op dat deze bij de wensen en het gebruik aansluit. Dit betekent dat de componenten die we tijdens de revisie/re-conditionering van uw motor gebruiken van een passende kwaliteit zijn. De door ons ingebouwde/gekozen componenten zijn in lijn met het vermogen en het geplande gebruik.

Zuigers op maat ontwikkelen
Voor diverse motoren heeft KCPerformance zelf zuigers ontwikkeld, waarbij we dus niet gekozen hebben voor standaardoplossingen, of standaardoplossingen van performance merken. Dit omdat er vaak meer mogelijkheden zijn, zoals dikkere zuigerveren, een lichtere zuiger, een betere zuiger voor turbodruk en NOS (Lachgas). Maar ook om bijvoorbeeld olieverbruik te verminderen, het resultaat is minimaal gelijk en meestal beter dan het origineel.

Drijfstangen op maat ontwikkelen
Standaard drijfstangen zijn vaak geschikt tot een bepaald vermogen, bij KCPerformance snappen we dat de drijfstangen en dan met name de lagering en de bouten van uitzonderlijk belang zijn bij hogere vermogens dan standaard. Wij ontwerpen onze drijfstangen passend bij de toepassing en het vermogen dat van de motor in opbouw. We kunnen deze voor een enkele motor op maat frezen maar kunnen ook kleine serieproducties leveren. Deze serieproducties doen we voor diverse motoren, KCPerformance heeft voor diverse BMW, Mercedes-Benz en Saab motoren aangepaste oplossingen ontwikkeld die wij natuurlijk zelf monteren maar ook verkopen voor montage door derden.

Optimalisatie van oliepomp en waterpomp
Koeling is van vitaal belang voor de prestatie van elke motor, ongeacht de brandstof. Wij kunnen desgewenst het koelend vermogen van de oliepomp en/of waterpomp verhogen. Dit kan door bijvoorbeeld drysump te monteren en zo de hoeveelheid rondgepompte olie en oliedruk te garanderen onder meer extreme omstandigheden. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van een extra elektrische waterpomp of een tweede koelcircuit, om zo de koelcapaciteit te vergroten en de motor te verzekeren van voldoende koeling en daarmee de levensduur te kunnen verlengen.