Home » Diensten » pompverstuivers-diesel-techniek

POMPVERSTUIVERS

Het wezenlijke verschil tussen een dieselmotor met pompverstuivers en een diesel motor met een conventioneel injectiesysteem is dat elke verstuiver afzonderlijk geïntegreerd is met een eigen hogedrukpomp. De hogedrukpomp wordt mechanisch bediend met een tuimelaar en de elektromagnetische afsluiter wordt aangestuurd door het motormanagementsysteem.

De pompverstuiver techniek wordt niet meer gebruikt in nieuwe motoren en dit komt met name omdat het een relatief dure techniek is. De pompverstuiver is moelijker te finetunen en ook reductie van uitstoot is met pompverstuivers moeilijker te realiseren dan met common-rail injectoren.
Natuurlijk had de pompverstuiver ook voordelen, er wordt namelijk alleen energie gebruikt op het moment dat de pompverstuiver ingedrukt wordt en druk moet leveren.

Ook bij de pompverstuivers is inwendige vervuiling een van de grootste veroorzakers van problemen en een te hoge roetuitstoot. Het verstuivingsbeeld is dan door roetafzetting of een ander defect niet meer correct. Slechte kwaliteit of oude olie is een van de grootste veroorzakers van problemen met pompverstuivers wat uiteindelijk zelfs kan resulteren in een beschadigde nokkenas of andere grote defecten.

Oorzaak defecte verstuivers
Slechte kwaliteit of oude olie
Slechte brandstof
Verkeerde brandstof
Ouderdom (>150.000km)
Mechanisch of elektromagnetisch defect
EGR problemen
Foutieve montage
Slechte afdichting pompverstuiver in de cilinderkop
Bij KCPerformance bent u aan het juiste adres voor herstel van pompverstuivers. Wij kunnen voor u revisies en upgrades uitvoeren of nieuwe pompverstuivers monteren Hierbij hoort natuurlijk ook de correcte montage met de bijbehorende aanhaalmomenten en het passend maken van de zitting in de cilinderkop. Ook eventuele gevolgschade die ontstaan is door defecte pompverstuivers kunnen wij voor u herstellen.