Home » Diensten » revisie-moterrevisie

REVISIE

Onderblok revisie:
Wij starten met het controleren van het onderblok en bepalen op basis van de staat daarvan of revisie mogelijk en kostenefficiënt is. Afhankelijk van de aangetroffen slijtage wordt bepaald welke machinale bewerking noodzakelijk is. Het onderblok wordt gehoond, of opgeboord en gehoond naar de volgende mogelijke overmaat. Zijn passende grotere zuigers niet beschikbaar, dan kunnen deze altijd op maat gemaakt worden. Bij de controle van de motor wordt ook de lijn van de krukastappen gecontroleerd en indien nodig kunnen deze gelijnhoond of gelijnboord worden.

Krukas
De krukas wordt eerste gecontroleerd en daarna wordt bepaald of deze gehoond, of geslepen en gehoond, dient te worden naar de volgende ondermaat. Natuurlijk controleren we de maten na deze werkzaamheden en wordt indien gewenst de krukas (eventueel met koppeling) gebalanceerd. Afhankelijk van de bewerkingen die de krukas heeft gehad worden er lagerschalen gekozen in de juiste maat, dit kan een standaard maat of een overmaat zijn. Ook zijn er verschillende keuzes in de kwaliteit van de lagers, voorbeelden merken zijn: NPRE, ACL of King lagers. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zuigers en zuigerveren.
De zuigers worden gecontroleerd en eventueel vervangen door een overmaat bij een opgeboord onderblok, in combinatie met nieuwe, passende zuigerveren. Voor zuigers en zuigerveren hebben wij verschillende voorkeursmerken en we leveren hier ook graag de bekende performance merken. KCPerformance maakt voor verschillende applicaties zelf maatwerk, waarbij de eerste testen in huis gedaan worden en de serieproductie bij een producent wordt ondergebracht die past bij onze kwaliteitseisen en aansluit in technische mogelijkheden.

Cilinderkoprevisie
De revisie van een cilinderkop begint met een visuele inspectie en controle van het cilinderkopvlak. We bepalen eerst of de cilinderkop nog te reviseren is of dat het wellicht beter is om een andere kop te gebruiken. We persen de kop af om deze te controleren na de visuele inspectie. Tijdens de controle van de kop wordt er ook gekeken naar het cilinderkopvlak, als dit niet meer vlak of aangetast is dan wordt de cilinderkop gevlakt. Na de visuele inspectie, afpersen en indien nodig vlakken, demonteren we de kleppen en controleren of de kleppen nog geslepen kunnen worden of dat we de kleppen moeten vervangen (eventueel voor performance kleppen). Ook controleren we de klepgeleiders op speling en vervangen kleprubbers. We controleren ook de klepveren en vervangen deze indien nodig, ook hiervoor is een performance variant beschikbaar. Ook de klepzittingen worden gecontroleerd en indien nodig vervangen, eventueel kan een hardere variant gebruikt worden voor bijvoorbeeld rijden op LPG of performance toepassingen. Natuurlijk worden tijdens de controle de nokkenassen en nokkenas lagering bekeken. Indien nodig of gewenst kunnen we hiervoor ook nieuwe nokkenassen gebruiken en kunnen we versleten lagering herstellen. KCPerformance levert ook performance nokkenassen en kan deze zelfs op maat ontwerpen.

De aanbouwdelen en details.
Bij het opbouwen van een motorblok komen natuurlijk veel meer zaken kijken, deze details zijn zeer belangrijk voor een goed draaiende motor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de juiste afdichtingen en keerringen.

Distributie
De distributie is van groot belang, als de motor opgebouwd wordt voor dagelijks gebruik dan is het van belang dat er onderdelen gemonteerd worden waarvan de kwaliteit zeker is. Als de motor gebruikt wordt om meer dan standaard prestaties te leveren dan zijn er vaak mogelijkheden om de distributie te optimaliseren en betrouwbaarheid te realiseren.