Home » Diensten » software-chiptuning-benzine-techniek

SOFTWARE & CHIPTUNING

Vroeger waren ontstekingsmotoren simpeler en werden deze afgesteld aan de hand van het lucht/brandstof-mengsel en het stationair toerental. Moderne motoren zijn complex en de loop van de motor wordt geregeld door de software in het motormanagementsysteem. Deze software is zo geprogrammeerd dat ook onder extreme omstandigheden de fabrieksspecificaties gehaald worden, in hoger en lager gelegen gebieden, bij extreme hitte, extreme vrieskou, vocht of droogte en bij achterstallig onderhoud. Veel auto’s worden zelfs nieuw aangeboden met verschillende vermogensafgiften op basis van een identieke motor. Er is dus altijd een marge waarbinnen de prestaties, vermogen en brandstofverbruik, van moderne motoren te verbeteren zijn.

KCPerformance ontwikkelt software waarbij de marge van de motor en turbo zo efficiënt mogelijk benut wordt, rekening gehouden met de motor en de toepassing en/of upgrades. Naast software aanpassing kan KCPerformance ook software schrijven om alleen de EGR uit te schakelen of deze te verwijderen en de diverse problemen op te lossen. Natuurlijk bieden we ook software op maat aan om optimaal gebruik te maken van de aangepaste hardware.

Wij vinden het belangrijk dat de software past bij de hardware en het gebruik van de auto, vrachtwagen of boot en kiezen er daarom voor om zelf onze software te schrijven. Elke aanpassing wordt apart en op maat voor elke motor geschreven en getest. Hierdoor zijn wij er zeker van dat de nadelen van vooraf geschreven software of powerboxen niet van toepassing zijn en kunnen wij u ook een optimale service bieden tijdens en na de chiptuning.

software-chiptuning-01.jpgsoftware-chiptuning-02.jpgsoftware-chiptuning-03.jpgsoftware-chiptuning-04.jpgsoftware-chiptuning-05.jpg
Voordelen:
Verbetert prestaties
Verlaagt brandstofverbruik
Matchen van software met de hardware-upgrades (turbo, injectoren, uitlaat)
Langere levensduur van de motor door het verwijderen van EGR
Afstelling gebaseerd op gebruik van de motor en specifieke wensen