Home » Diensten » software-chiptuning-diesel-techniek

SOFTWARE & CHIPTUNING

Vroeger waren dieselmotoren simpel en werden deze afgesteld aan de hand van het lucht/diesel-mengsel en het stationair toerental. Moderne dieselmotoren zijn zeer complex en de loop van de motor wordt geregeld door de software in het motormanagementsysteem. Deze software is zo geprogrammeerd dat ook onder extreme omstandigheden de fabrieksspecificaties gehaald worden, in hoger en lager gelegen gebieden, bij hitte, vrieskou, vocht of droogte en zelfs bij achterstallig onderhoud. Er is dus altijd een marge waarbinnen de prestaties van moderne motoren te verbeteren zijn.

Veel auto’s worden zelfs nieuw aangeboden met een identieke motor met verschillende vermogensafgiften. KCPerformance ontwikkelt zelf software waarbij de marge van de motor en turbo zo efficiënt mogelijk benut wordt, op maat van de motor en de toepassing en/of upgrades.

Naast software aanpassing kan KCPerformance ook software schrijven om alleen de EGR en/of de DPF uit te schakelen om deze te verwijderen en de diverse problemen op te lossen. Natuurlijk bieden we ook software op maat aan om optimaal gebruik te maken van de aangepaste hardware.

Software
Problemen te voorkomen of op te lossen
EGR uitschakeling, DPF verwijderen
Start opbrengst verhogen
Vergrote diesel injectoren of pomp verstuivers
Hybride of vergrote turbo
Moderne dieselmotoren worden steeds complexer en de toepassingen zijn zeer divers, toch zijn er allerlei standaard software-upgrades te koop.

Waarom maken wij liever geen gebruik van een powerbox of standaard vooraf geschreven software?
Beïnvloedt motorloop door sensoren te simuleren (alleen bij powerbox)
Houdt geen rekening met gebruik van de motor
Zorgt vaker voor foutcodes en/of slecht lopen van de motor
Kan resulteren in zware defecten en verkort de levensduur
Voordelen van chiptuning
Wij vinden het belangrijk dat de software past bij de hardware en het gebruik van de auto, vrachtwagen of boot en kiezen er daarom voor om zelf onze software te schrijven. Elke aanpassing wordt apart en op maat voor elke motor geschreven en getest. Hierdoor zijn wij er zeker van dat de nadelen van vooraf geschreven software of powerboxen niet van toepassing zijn en kunnen wij u ook een optimale service bieden tijdens en na de chiptuning.

Voordelen van chiptuning door KCPerformance
Verbetert prestaties
Verlaagt brandstofverbruik
Matchen van software met de hardware-upgrades (turbo, injectoren, uitlaat)
Langere levensduur van de motor door het verwijderen van EGR en/of DPF
Afstelling gebaseerd op gebruik van de motor
Optimale service tijdens en na het chiptuning
De passie om harder te gaan dan anderen, “Performance to the limit”, steeds weer grensverleggend. Van geoptimaliseerde motormanagementsystemen tot volledig naar uw wensen opgebouwde auto’s, KCPerformance kan u van dienst zijn.