KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Fiat Punto Evo 1.3 JTD Multijet 85

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

Meer en meer mensen maken de keuze om een ECO auto te kopen dit kan dan een overweging zijn omdat ze goed willen doen voor het milieu en hun oudere auto weg doen of om puur fiscale reden. Vaak zijn deze ECO auto’s hybride of een kleine benzine / diesel motor. Deze kleinere motoren brengen natuurlijk ook een laag vermogen met zich mee en dit kan na een tijdje veel mensen vervelen. Daarom ontwikkelen we bij KCPerformance zelfs chiptuning voor deze wagens, want dankzij hun turbo kan je er namelijk nog een aardige vermogenswinst uit halen.

Zo kwam de eigenaar van deze Fiat Punto Evo naar ons met de wens om zijn auto betrouwbaar en sneller te maken. De 1.3 JTD Multijet is een zeer zuinige motor maar wij kunnen er nog wel wat meer vermogen uit persen binnen de toleranties van de fabrikant. Allereerst halen we de diesel partikel filter weg zodat de uitlaatgassen minder weerstand ondergaan. Ook kan de eigenaar nooit meer hoge kosten krijgen door een verstopte DPF filter. Ook de EGR klep werd gesloten zodat er geen uitlaatgassen meer terug het inlaatspruitstuk kunnen gaan. Het spruitstuk raakt niet meer verstopt door de roet afstoot en ademt de motor alleen schone lucht. Om al deze aanpassingen nog meer tot hun recht te laten komen kreeg de computer nog een KCPerformance chiptune om het vermogen te verhogen naar 118pk en 256Nm. Dit is een mooie winst ten opzichte van het standaard vermogen van 85pk en 200Nm.

Deze Punto Evo transformeerde in een vlotte, zuinige en betrouwbare ECO auto. De klant was om deze redenen zeer tevreden met het resultaat van de uitgevoerde werken.
Iedereen wil wel wat minder brandstof verbruiken en meer vermogen hebben toch?!!

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!