KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Fiat Punto Evo 1.3 JTD Multijet 85

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

KCPerformance is bekend voor het optimaliseren van het vermogen van auto’s door middel van chiptuning op maat, custom turbokits, race motor met custom drijfstangen en zuigers,… maar ook kleine eco autootjes tunen we graag. Je ziet meer en meer eco auto’s met verminderde bijtelling of lage wegenbelasting op de weg. Vaak hebben ze een paar cilinders minder of minder cilinderinhoud maar wel een turbo en turbomotoren hebben nu eenmaal meer potentieel om te tunen dan een atmosferische motor. Ook het verwijderen van de DPF of sluiten van het EGR systeem kan er voor zorgen dat deze auto’s nog minder verbruiken en ook nog door de keuring komen.
Dat is de reden waarom deze Fiat Punto Evo naar ons kwam. Met zijn 1.3 JTD Mulitjet motor is hij fiscaal zeer voordelig, toch mist hij het vermogen om aangenaam en vlot mee te kunnen gaan met het verkeer. Deze klant wist dat het verwijderen van de DPF een goed idee is aangezien deze voor problemen kunnen gaan zorgen na een paar jaar. Net als het EGR systeem, deze klant wist al dat dit het beste afgesloten wordt om problemen te voorkomen.
Aldus werd de DPF leeg gemaakt, we monteerden alles terug en schreven alle DPF gerelateerde foutmeldingen weg uit de software. Ook de EGR klep werd gesloten via de software. Omdat een beetje extra vermogen altijd welkom is kreeg de software nog een update naar een KCPerformance stage 1 chiptune om zo het vermogen van 85 naar 118pk en het koppel 200 naar 256Nm te brengen.
De auto werd opgehaald en de eigenaar was dolblij met het resultaat, zijn auto is nu betrouwbaarder door de verwijdering van DPF en sluiting van de EGR en aangenamer door het beetje extra vermogen.
Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!