KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Land Rover Defender 130 2.5 TD5

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

KCPerformance kan alle auto’s verbeteren, groot of klein. Deze Land Rover Defender is een mooi voorbeeld dat we zelfs hele grote voertuigen tunen. Deze Defender 130 kwam bij ons om zijn rijplezier te verbeteren. We adviseerden om alle rubbers in het chassis te vervangen omdat deze veel te lijden hebben bij zo’n zware auto. Om het vermogen te verhogen werd er geadviseerd om een Forge intercooler te plaatsen en een custom KCPerformance stage 2 chiptune te schrijven.

We begonnen met de rubbers in het chassis. We vervangen liever onderdelen door een opgewaardeerd onderdeel dan door een OEM stuk, daarom hebben we SuperPro polyurethaan bussen gemonteerd. Alle armen, panhardstangen en swaybars werden gedemonteerd en we verwijderden de oude bussen. We hebben de nodige metingen verricht om de bussen op de juiste plaats te krijgen en een correcte uitlijning te verkrijgen. De polyurethaan bussen werden op hun plaats geperst en weer onder de auto gemonteerd.

Nu we het chassis verbeterd hadden, gingen we verder met de motor. De voorkant van de auto werd gedemonteerd om de originele intercooler te verwijderen. Deze hebben we vervangen door een grotere dikkere Forge intercooler met nieuwe buizen. De intercooler verhoogt de prestaties al, maar om alle componenten te fine-tunen hebben we de Defender gechiptuned met een KCPerformance stage 2 chiptune. Het resultaat was verbluffend!

Deze Defender 130 is nu in staat om snel te rijden over verharde en onverharde wegen dankzij de SuperPro polyurethaan chassis upgrades en het toegenomen vermogen met de nieuwe Forge intercooler en KCPerformance stage 2 chiptune. Een multi-purpose voertuig dat kan genieten van het beste van twee werelden. Het is een echte off- en on-roader geworden.

 

Modifications

modifications

Koeling

Forge intercooler, KCPerformance silicone buisreeks voor Land Rover Defender TD5 intercooler

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!