KCPERFORMANCE

Land Rover Defender 90 300 Tdi//

Our Featured Gallery

What did we do?

Uitstel van onderhoud kan er voor zorgen dat je later met veel kopzorgen komt te zitten. Goedkoop is vaak duurkoop. Dus wanneer men onderhoud uitstelt of zelfs overslaat kan het zijn dat er onnodige schade opgelopen wordt. Zo kan een besparing dus zorgen voor onvoorziene hoge kosten.

Deze Land Rover belde ons met een motor wat na een slag niet meer liep. Na de auto naar ons te transporteren stelde we vast dat de distributieriem gebroken was. We begonnen met het demonteren van de cilinderkop om zo alle beschadigde delen te inspecteren.

Zo merkte we hoe dieper we gingen hoe meer er kapot was. De cilinderkop kreeg een grondige revisie beurt en het oppervlak van het onderblok werd gecontroleerd. We vervingen alle kapotte delen door nieuwe en stelde de timing van de motor opnieuw af.

Ook vervingen we een paar onderdelen om de motor gezond te houden en gaven we hem een onderhoud. Zo kunnen we garanderen dat de motor weer veel betrouwbare kilometers kan afleggen.

Bij het afleveren van de Land Rover was de klant dol blij dat we zijn auto gered hadden en hem terug een stuk gezonder hadden gemaakt. Zo was hij weer helemaal klaar voor gebruik!