KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Mazda MX-5 NC Cabrio 2.0i

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

Het afgelopen jaar heb ik mij landelijk serieus georiënteerd op een professioneel tuningbedrijf met bewezen naam en faam waaraan ik mijn MX5 NC 2.0 durfde toe te vertrouwen. Er is immers zeer veel kaf onder het koren. Die professionaliteit heb ik gevonden bij KCPerformance te Oisterwijk. Vanaf het eerste moment wekte alle medewerkers  vertrouwen op bij mij. Dit vanwege hun professionaliteit in combinatie met hun enthousiasme (passie is een meer passende kwalificatie) voor hun vak. Zij onderscheiden zich onder meer door een rustige en vriendelijke betrouwbare  uitleg van mogelijke technische aanpassingen en verbeteringen in begrijpelijke taal. Zij nemen hiervoor echt de tijd en ze dringen zich hierbij niet op. Ik heb dat als erg prettig ervaren. Ze leverden mijn MX5 niet eerder af dan het moment dat ze er zelf 100% tevreden mee waren.

 

Ik heb gekozen voor de volgende aanpassingen:

  • Roestvrij stalen 4-1 uitlaatspruitstuk van een gerenommeerde Duitse fabrikant met wie ze goede ervaringen hebben.
  • Stage 2 software aanpassing  door hen zelf geschreven; de standaard computerprogrammering is door hen structureel aangepast. Dus geen stekker of ingebouwd kastje waarmee de computer wordt gemanipuleerd en eigenlijk wordt ‘belazerd’.
  • De aanpassingen werden minutieus gedaan op de vermogensbank

 

Effecten in rijgedrag (inmiddels de afgelopen maand 1000 km mee gereden en genoten):

  • Ik herken de auto niet terug; wat een verschil!
  • De motor loopt véél mooier rond bij èlk toerental, is veel soepeler en de trekkracht is aanmerkelijk toegenomen over het hele toerenbereik.
  • De koppelkromme ziet er schitterend uit en is nu 208 Nm (was 192 Nm). En 20 Nm méér al bij 1750 toeren/min.
  • Het vermogen is gestegen van 158 pk naar 178 pk. Bij 1700 toeren/min zijn al 10 pk meer beschikbaar dan voorheen
  • Het geluid dat uit de (roestvrijstalen) uitlaat rolt is echt mooi. Zeker niet te hard of asociaal en wat leuk is dat je bij het overschakelen een sportief plofje hoort zoals je dat ook hoort bij dure sportwagens.
  • Mooi meegenomen is dat het benzineverbruik is afgenomen met 15%!
Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!