KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Mercedes W204 C220CDI

overzicht

Bij KCPerformance kan je terecht om al je mechanische en elektronische storingen te laten verhelpen. De kennis van een dealer of vakgarage is vaak niet zo uitgebreid dat ze ook complexe problemen kunnen oplossen. Zij moeten daarom vaak een bedrijf raadplegen wat gespecialiseerd is dit soort storingen. Vaak komen ze dan bij ons uit, maar ook particulieren zijn welkom om hun storingen te laten verhelpen of als de partij waar zij hun auto brengen hen niet wil helpen, kan helpen of gewoonweg astronomische bedragen vraagt.

Zo kwam dit BBA-lid naar ons met zijn verhaal. Zijn ECU was beschadigd bij een andere tuner en deze hadden hem een goedkope tuningbox aangeboden. De auto is toen defect geraakt en naar de Mercedes garage gebracht welke hem een fikse rekening aanboden. Na contact met ons op te nemen, had hij meer vertrouwen in ons en liet zijn wagen daarom bij ons achter.

We begonnen met een diagnose te stellen en alle foutcodes uit te lezen van de wagen. Zo kwamen we tot de conclusie dat de vorige tuner de ECU onherstelbaar beschadigd had en dus vervangen moest worden. Ook had de goedkope tuningbox er voor gezorgd dat de inspuiting niet lekker verliep. We demonteerde de verstuivers en lieten deze testen, er bleek dus 1 van de injectoren kapot gegaan, door te veel brandstofdruk door de tuningbox. De 3 goede verstuivers werden terug gemonteerd en de defecte verstuiver werd vervangen door een nieuwe. We bestelde een ECU en flashte deze met de standaard software. Alles werd op de wagen aangemeld zodat de auto weer in harmonie kon lopen.

Nu dat de wagen terug soepel liep kregen we de opdracht om hem nog te tunen. Zo werd de DPF leeg gehaald en de middendemper verwijderd om een mooie sportieve ronk uit de sierstukken te laten grommen. Ook de software werd aangepast, zo werden de DPF en EGR meldingen gewist en de EGR gesloten. Tevens werd er een KCPerformance hiptuning op maat geschreven wat het vermogen verhoogde naar 228 PK en 518 Nm.

Op vraag van de klant werden er ook nog wat AMG goodies gemonteerd. Zo kreeg deze C-klasse nieuwe C63 instaplijsten, nieuwe C63 kapjes op de achterste wielranden, nieuwe C63 deurpinnen en een C63 sierlijst op het stuur.

Zo werd de wagen in ere hersteld zodat hij terug betrouwbaar is . Hij heeft nu ook meer vermogen en een mooi uitlaatgeluid en in combinatie met de AMG goodies is het een pracht van een C-klasse.

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!