KCPERFORMANCE

Motorrevisie//

Algemeen

KCPerformance verzorgt complete motorrevisies. Het reviseren van een motor betekent dat we de motor demonteren, de onderdelen beoordelen en deze indien nodig vernieuwen of weer binnen de gewenste of fabrieksspecificatie brengen.
Motorrevisie betekent meestal machinale bewerking van het motorblok, het balanceren van de krukas en het plaatsen van nieuwe zuigers en drijfstangen. Onze specialiteit is het bouwen van motorblokken die meer vermogen kunnen leveren en wij gebruiken daarvoor betere componenten dan standaard.

Revisie

Onderblok revisie:

Wij starten met het controleren van het onderblok en bepalen op basis van de staat daarvan of revisie mogelijk en kostenefficiƫnt is. Afhankelijk van de aangetroffen slijtage wordt bepaald welke machinale bewerking noodzakelijk is. Het onderblok wordt gehoond, of opgeboord en gehoond naar de volgende mogelijke overmaat. Zijn passende grotere zuigers niet beschikbaar, dan kunnen deze altijd op maat gemaakt worden. Bij de controle van de motor wordt ook de lijn van de krukastappen gecontroleerd en indien nodig kunnen deze gelijnhoond of gelijnboord worden.

Krukas:

De krukas wordt eerste gecontroleerd en daarna wordt bepaald of deze gehoond, of geslepen en gehoond, dient te worden naar de volgende ondermaat. Natuurlijk controleren we de maten na deze werkzaamheden en wordt indien gewenst de krukas (eventueel met koppeling) gebalanceerd. Afhankelijk van de bewerkingen die de krukas heeft gehad worden er lagerschalen gekozen in de juiste maat, dit kan een standaard maat of een overmaat zijn. Ook zijn er verschillende keuzes in de kwaliteit van de lagers, voorbeelden merken zijn: NPRE, ACL of King lagers. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

 

Motor op maat

Als uw wensen afwijken van de standaard, dan bouwen wij de motor zo op dat deze bij de wensen en het gebruik aansluit. Dit betekent dat de componenten die we tijdens de revisie/re-conditionering van uw motor gebruiken van een passende kwaliteit zijn. De door ons ingebouwde/gekozen componenten zijn in lijn met het vermogen en het geplande gebruik.

Zuigers op maat ontwikkelen

Voor diverse motoren heeft KCPerformance zelf zuigers ontwikkeld, waarbij we dus niet gekozen hebben voor standaardoplossingen, of standaardoplossingen van performance merken. Dit omdat er vaak meer mogelijkheden zijn, zoals dikkere zuigerveren, een lichtere zuiger, een betere zuiger voor turbodruk en NOS (Lachgas). Maar ook om bijvoorbeeld olieverbruik te verminderen, het resultaat is minimaal gelijk en meestal beter dan het origineel.

Zuigers en zuigerveren:

De zuigers worden gecontroleerd en eventueel vervangen door een overmaat bij een opgeboord onderblok, in combinatie met nieuwe, passende zuigerveren. Voor zuigers en zuigerveren hebben wij verschillende voorkeursmerken en we leveren hier ook graag de bekende performance-merken. KCPerformance maakt voor verschillende applicaties zelf maatwerk, waarbij de eerste testen in huis gedaan worden en de serieproductie bij een producent wordt ondergebracht die past bij onze kwaliteitseisen en aansluit in technische mogelijkheden.

Cilinderkoprevisie:

De revisie van een cilinderkop begint met een visuele inspectie en controle van het cilinderkopvlak. We bepalen eerst of de cilinderkop nog te reviseren is of dat het wellicht beter is om een andere kop te gebruiken. We persen de kop af om deze te controleren na de visuele inspectie. Tijdens de controle van de kop wordt er ook gekeken naar het cilinderkopvlak, als dit niet meer vlak of aangetast is dan wordt de cilinderkop gevlakt. Na de visuele inspectie, afpersen en indien nodig vlakken, demonteren we de kleppen en controleren of de kleppen nog geslepen kunnen worden of dat we de kleppen moeten vervangen (eventueel door performance kleppen). Ook controleren we de klepgeleiders op speling en vervangen kleprubbers. We controleren ook de klepveren en vervangen deze indien nodig, ook hiervoor is een Performance-variant beschikbaar. Ook de klepzittingen worden gecontroleerd en indien nodig vervangen, eventueel kan een hardere variant gebruikt worden voor bijvoorbeeld rijden op LPG of performance toepassingen. Natuurlijk worden tijdens de controle de nokkenassen en nokkenas lagering bekeken. Indien nodig of gewenst kunnen we hiervoor ook nieuwe nokkenassen gebruiken en kunnen we versleten lagering herstellen. KCPerformance levert ook performance nokkenassen en kan deze zelfs op maat ontwerpen.

De aanbouwdelen en details:

Bij het opbouwen van een motorblok komen natuurlijk veel meer zaken kijken, deze details zijn zeer belangrijk voor een goed draaiende motor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de juiste afdichtingen en keerringen.

Distributie

De distributie is van groot belang, als de motor opgebouwd wordt voor dagelijks gebruik dan is het van belang dat er onderdelen gemonteerd worden waarvan de kwaliteit zeker is. Als de motor gebruikt wordt om meer dan standaard prestaties te leveren dan zijn er vaak mogelijkheden om de distributie te optimaliseren en betrouwbaarheid te realiseren.

Drijfstangen op maat ontwikkelen

Standaard drijfstangen zijn vaak geschikt tot een bepaald vermogen, bij KCPerformance snappen we dat de drijfstangen en dan met name de lagering en de bouten van uitzonderlijk belang zijn bij hogere vermogens dan standaard. Wij ontwerpen onze drijfstangen passend bij de toepassing en het vermogen dat van de motor in opbouw. We kunnen deze voor een enkele motoren op maat frezen, maar kunnen ook kleine serieproducties leveren. Deze serieproducties doen we voor diverse motoren, KCPerformance heeft voor diverse BMW, Mercedes-Benz en Saabmotoren aangepaste oplossingen ontwikkeld die wij natuurlijk zelf monteren, maar ook verkopen voor montage door derden.

Optimalisatie van oliepomp en waterpomp

Koeling is van vitaal belang voor de prestatie van elke motor, ongeacht de brandstof. Wij kunnen desgewenst het koelend vermogen van de oliepomp en/of waterpomp verhogen. Dit kan door bijvoorbeeld drysump te monteren en zo de hoeveelheid rondgepompte olie en oliedruk te garanderen onder meer extreme omstandigheden. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van een extra elektrische waterpomp of een tweede koelcircuit, om zo de koelcapaciteit te vergroten en de motor te verzekeren van voldoende koeling en daarmee de levensduur te kunnen verlengen.