KCPERFORMANCE

Porsche 970 Panamera Turbo 4.8 V8TT//

Our Featured Gallery

What did we do?

“Er is altijd ruimte voor verbetering”, dat is een van de 10 geboden bij KCPerformance. Zelfs bij een beest als een Porsche Panamera Turbo valt er altijd meer vermogen en rijgenot te halen uit de sterke basis die deze auto heeft. Met zijn 4.8 V8 twin turbo is hij al zeker niet traag, maar na de auto grondig te bekijken zagen we bepaalde punten waar verbetering mogelijk was.

In het eerste stadium van upgrades houden we ons bezig om het vermogen te verhogen. De auto werd eerst op de vermogensbank gezet om zo te kunnen zien hoeveel winst we konden boeken t.o.v. het vermogen dat hij had voor de upgrades. Zoals wel vaker het geval is bij bepaalde automerken, leveren sommige autos minder vermogen dat dat van de constructeur uit wordt beloofd. Deze Panamera Turbo leverde maar 463pk en 643Nm i.p.v. 500pk en 700Nm. Tijd dus om het vermogen op te krikken!

De originele downpipes met katalysatoren en de middenpijp met demper werden vervangen. Supersprint downpipes zonder katalysatoren werden gemonteerd om een betere doorstroming te geven aan het uitlaatsysteem. Achter de downpipes vervingen we de originele middenpijp met demper door KCPerformance demper delete pijpen met 100 cell katalysatoren voor de Panamera Turbo en Turbo S. De ECU werd uit de auto gehaald zodat we de software konden optimaliseren voor meer vermogen en de nieuwe katalysatoren. Na wat testen was de software waardig voor een KCPerformance stempel en werd de ECU terug gemonteerd. De bougies werden nog vervangen en alle afdekkingen en bodemplaten werden netjes terug gemonteerd.

De auto ging na deze upgrades weer op de testbank en het resultaat was verbazingwekkend! 614pk en een gigantisch koppel van 850Nm! Daar valt niet over te klagen…

De auto was klaar voor aflevering samen met het testverslag van de vermogensbankmeting, want “The Dyno doesn’t lie”. Na een testrit samen met de klant waren er we er van overtuigd dat hij tevreden was, de glimlach op zijn gelaat sprak boekdelen. Deze Porsche Panamera Turbo is van een vlotte comfortabele auto veranderd in luxueuze polyvalente raket. Met zijn berg aan koppel kun je in een laag toerental rustig en comfortabel rijden zonder dat de auto nerveus aanvoelt en wanneer je het pedaal verder induwt schiet de auto weg met een krachtig en sportief geluid. In de toekomst komen er nog meer upgrades op deze wagen dus hou ons in de gaten!