KCPERFORMANCE

Remmen//

Remmen – Nieuw, Vergroten En Revisie

Het remsysteem

Heeft uw remsysteem onderhoud nodig, wilt u meer stoppend vermogen of heeft u een vervelende trilling of richtingsverandering tijdens het remmen waar u maar niet vanaf komt? Bij KCPerformance kunnen we uw remsysteem onderhouden en verbeteren met verschillende upgrades. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om het pedaalgevoel te verbeteren.

In het kort bestaat het remsysteem uit een hydraulisch circuit dat de vier remmen en de hoofdremcilinder met elkaar verbindt. Afhankelijk van de auto kan hier nog een ABS-systeem tussen zitten of een hulpcilinder om de remdrukverdeling te regelen. De remmen zelf zijn er in basis in twee types: remschijven en remtrommels, met beide varianten wordt afgeremd door een remvoering tegen de draaiende schijf of trommel te duwen.

De maximale remkracht is sterk afhankelijk van de gekozen remschijf en remblok, wij weten als geen ander wat passende componenten zijn om door u verwachte remprestaties te bereiken. Vergeet daarbij niet dat remcomponenten slijtage-onderdelen zijn en op tijd vervangen dienen te worden om optimale remprestaties te behouden. Dit rijdt wel zo veilig!

Remschijven zijn er in verschillende kwaliteiten en materialen, zoals massieve en geventileerde remschijven, geperforeerde, gegroefde, 1- en 2-delige remschijven en carbon of keramische remschijven. De verschillen uiten zich vooral in het onafgeveerde gewicht, de koeling, consistente remprestaties en de afvoer van remstof. Natuurlijk is er ook veel afhankelijk van de grootte van de remschijf, in principe geldt dat met een grotere remschijf een sterkere vertraging mogelijk is.

KCPerformance helpt graag bij het optimaliseren van uw remsysteem, wij monteren componenten van veel bekende merken zoals Brembo, AP-Racing, Goodridge, Hi-Spec, Hawk, Ferodo, DBA, Textar en TRW. Natuurlijk monteren we ook originele onderdelen en onderhouden of passen we graag uw remsysteem naar wens aan.

Onderhoud aan uw remsysteem

  • Vervangen/revisie van remklauw
  • Vervangen van schijven en/of blokken
  • Vervangen van (flexibele) remleidingen
  • Vervangen/revisie van onderdelen van ABS/ESP/TCS systeem

Upgraden van het remsysteem

  • Remschijven op maat (zowel belt als rotor / schijf als middendeel)
  • Remklauwen en beugels op maat
  • Remsysteem upgrade met originele merkdelen van snellere modellen van het
  • Remleidingen/RVS remslangen op maat (ook flexibele)
  • Aanpassingen aan de handrem indien nodig