KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Saab 9-3 Cabrio Aero 1.9 TTiD

overzicht

Voorkomen is beter dan genezen. Zo gaan wij te werk bij KCPerformance. Wanneer wij een auto inspecteren geven we een klant altijd advies welke onderdelen best vervangen worden voordat ze niet meer correct werken, een auto onveilig maken of er voor kunnen zorgen dat je niet meer met je auto kunt rijden. Dit kan gaan van simpele mechanische onderdelen tot de nieuwste technieken om de uitstoot van je auto te verlagen. Deze laatste kunnen er helaas ook voor zorgen dat de levensduur van je motor verkort wordt.

Met dezelfde denkwijze kwam deze klant naar ons: om alle knelpunten van deze TTiD motor in zijn Saab 9-3 Cabrio Aero te laten verwijderen. Zo werden de wervelkleppen verwijderd met behulp van een KCPerformance wervelklep delete kit, de EGR klep werd verwijderd en de DPF werd ook leeg gemaakt. We pasten de software aan zodat deze compatibel is met de verwijdering van de EGR, DPF en wervelkleppen. De software kreeg ook een KCPerformance Stage 1 Chiptuning om het vermogen van 130 PK en 320 Nm te verhogen naar 230 PKen 470 Nm.

Hierna gaven we de motor ook nog een grote beurt met een nieuwe distributieriem, spanrol, looprol, waterpomp, high performance olie, oliefilter, luchtfilter en interieurfilter. Met andere woorden, de motor is weer in goede gezondheid.

Al deze ingrepen resulteerden in een gezonde, krachtige en betrouwbare Saab 9-3 cabrio Aero 1.9 TTiD. Deze klant kan dus met een gerust hart gedurende zomer en winter in zijn snelle cabrio rijden.

Modifications

modifications

Koeling

Nieuwe thermostaat Nieuwe radiator

Onderhoud

Nieuwe 5w40 high performance olie Nieuwe oliefilter Nieuwe distributieriem Nieuwe waterpomp Nieuwe spanrol Nieuwe looprol Nieuwe lucht filter Nieuwe interieur filter

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!