KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Saab 9-5 Estate 1.9 TiD

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

Deze prachtige Saab 9-5 Estate kwam naar ons voor een grote verwenbeurt. We stelden samen met de klant een lijstje samen van upgrades en onderhoudswerkzaamheden. Let op! Toon dit project niet aan je eigen wagen, hij zal groen uitslaan van jaloezie!

We begonnen bij de motor. Zo kreeg hij een distributiebeurt waarbij de wervelkleppen werden verwijderd. Ook de multiriem werd vervangen. Hierbij vervingen we ook de waterpomp en alle rollen. Tevens werd de gasklep verwijderd hard- en softwarematig. Bij deze software-aanpassing werd ook de EGR uitgeschakeld en werd het vermogen verhoogd met een KCPerformance Stage 2 chiptune op maat voor een wagen met een automatische versnellingsbak. De diesel partikel filter werd verwijderd onder de wagen en uit de software.

De motor kreeg ook nog een oliebeurt waarbij de interieurfilter (inclusief reiniging van het verluchtingssysteem), luchtfilter, brandstoffilter en olie filter werd vervangen. De motor kreeg dus nieuwe olie en de automaat ook. Tevens werden er nieuwe gloeibougies geplaatst. De startmotor was ook aan vervanging toe, hier kwam een nieuw exemplaar voor in de plaats.

Dan waren de remmen aan de beurt. Vooraan kreeg de wagen een upgrade remmenset met nieuwe klauwen en schijven met diameter 308mm. Ook de blokken werden rondom rond vervangen. De remleidingen waren ook aan vervanging toe. Hier installeerde we stalen remleidingen. Om de remmen meer tot hun recht te laten komen werden er ook nieuwe Nokian banden gemonteerd.

Als je dacht dat het daar bij ophield, dan zet je maar schrap. Ook heel het onderstel werd aangepakt. Hierbij werden de schokdempers en veren vervangen door een combinatie van Bilstein B8 schokdempers en KCPerformance veren om de wagen zo comfortabel en sportief mogelijk 30mm te verlagen. Ook werden de toplagers hierbij vervangen. Bij de voorste draagarmen werden de bussen achter en voor vervangen door Whiteline exemplaren. Tevens vervingen we de stuurkogels en fuseekogels vooraan. De rubberen bussen rond de stabilisatorstangen werden voor en achter vervangen door Powerflex polyurethaan bussen. Hierbij werden vooraan ook de eindlinkjes vervangen. De achterste stabilisatorstang werd compleet vervangen door een Whiteline exemplaar. Om het onderstel compleet te maken werd er nog een KCPerformance Wiechers veerpootbrug vooraan gemonteerd, deze is niet alleen mooi maar ook nog eens functioneel!

Om de puntjes op de i te zetten, werden de ruitenwissers nog vervangen. Ook was er een parkeersensor en een stadslicht was defect, deze werden dus vervangen door nieuwe exemplaren.

Zo was het plaatje dus compleet en kon de klant zijn prachtige 9-5 1.9 TiD terug ophalen. De verjongingskuur was voor ons een waar genoegen om uit te mogen voeren, zeker met zo een eindresultaat en enthousiaste eigenaar! Projecten als deze doen elke autoliefhebber zijn hartje sneller slaan, toch?

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Distributieriem kit inclusief wervelkleppen verwijdering Multiriem vervangen Alle rollen en waterpomp vervangen Olie beurt Interieurfilter inclusief reinigingsmiddel Luchtfilter Brandstoffilter Remleidingen staal Remschijven Remblokken Remklauwen en remschijven 308mm Parkeersensor Stadslicht Automaatolie Gloeibougies Startmotor Ruitenwissers

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!