KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Saab 9-5 Estate Aero Hirsch Troll 2.3 Turbo

Bepaalde garages of specialisten gaan nogal nonchalant om met het onderhoud van een auto. Een onderhoud doen aan een auto is voor veel bedrijven routine werk en daarom worden er vaak dingen over het hoofd gezien of met opzet niet uitgevoerd zonder dit aan de klant te vertellen. Wanneer de auto hier over de vloer komt en wij hem inspecteren, wijzen we de klanten vaak de punten waar nalatigheid van de voorgaande werkzaamheden van zijn garage te merken is.

Zo kwam deze exclusieve Saab 9-5 Estate Aero Hirsch Troll naar ons omdat de auto niet hersteld was naar de staat dat hij hem hersteld wilde hebben. Bij inspectie van de auto merkte we nog enkele fout gemonteerde onderdelen op door nalatigheid of onbekwaamheid van zijn garagist. Heel de auto werd gecontroleerd door ons en we stelden een offerte op waarbij we de auto naar de staat konden brengen welke hij verwachtte van zijn auto.

We begonnen met het achterstallige onderhoud van de auto. Hierbij werd de accu, alle filters en bougies vervangen. Ook werd de automaat en rem-olie ververst. Het interieur kreeg ook een ozon geurbehandeling om zo alle nare geuren en mogelijk rokerslucht te verwijderen uit de auto.

Toen begonnen we herstellingen uit te voeren aan punten waar volgens ons verbetering nodig was om een veilige en aangename auto te garanderen. Zo kreeg de motor een nieuwe kleppendekselpakking, koppakking, geleider van klepdeksel, vacuümpomp, T7 krukaspositiesensor, vacuümaansluitings nippel, terugslagklep, siliconeslangen, banjobout voor de vacuümpomp, PDC sensor, OEM SAAB aandrijfassen, dynamo, voorste stuurkogels en Direct Ignition Cassette. Ook herstelde we 1 PDC stekker zodat niet de hele sensor vervangen moest worden.

Verder kreeg de versnellingsbak een op maat gemaakte koppeling en drukgroep en werd de ring in de versnellingsbak aangepast. Er kwam een nieuwe radiator in inclusief 2 nieuwe fans. Ook de kreeg de auto nieuwe remschijven, remblokken en remklauwen.

Aan het onderstel voerden we ook een deel herstellingen en upgrades uit. Zo werden de schokdempers en veren vervangen door Bilstein B8 schokdempers en Eibach Pro-Kit veren met bijhorende toplagers om de wagen zo 30mm te verlagen. Dan volgde alle rubberen delen in het onderstel. Zo werd er een combinatie van KCPerformance en Powerflex polyurethaan gebruikt voor de achterste bussen in de voorste draagarmen, bussen in de achterste draagarmen en de motorsteunen. Ook kwam er een KCPerformance bevestigingsplaat voor de vooras achteraan, een KCPerformance stabilisatorstang achteraan wat met 3 standen instelbaar is, de originele veerpootbrug werd verstevigd, plaatsten we een op maat gemaakte veerpootbrug achteraan en een stabilisatorstang vooraan met een universele beugel. Om al deze upgrades af te stemmen werd de auto ook nog helemaal uitgelijnd.

De wagen was weer in showroomstaat en klaar om terug opgehaald te worden door zijn eigenaar. Bij afhaling was de klant dolgelukkig over de uitgevoerde reparaties en upgrades. Zo super was zijn auto nog nooit geweest!

Modifications

modifications

Koeling

Nieuwe radiator Nieuwe ventilators

Onderhoud

Batterij vervangen Automaat olie ververst Bougies vervangen High performance olie Oliefilter vervangen Luchtfilter vervangen Koelvloeistof ververst Handrem afgesteld Uitlijnen Interieurfilter vervangen Brandstoffilter vervangen Remolie ververst Ozon geurbehandeling interieur

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!