KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Saab 900 Classic 2.0 Turbo Silver Arrow

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

overzichten

In de jaren dat de Saab 900 Classic geproduceerd werd, werden er ook enkele gelimiteerde edities uitgebracht. Een van deze gelimiteerde edities is de “Silver Arrow”, welke exclusief voor de Nederlandse markt was. Alle Saab 900 Classic Silver Arrows werden geleverd in een 2-deurs sedan in zilver metallic met Silver Arrow striping en 15″ lichtmetalen Turbo 85 wielen. Naast het aubergine velours met turbo contour interieur kregen ze wat persoonlijke tintjes met zich mee zoals een genummerd bordje op het handschoenenkastje, een houten stuurwiel en de initialen van de eerste eigenaar gegraveerd in de pook. De motor in deze Silver Arrow versies was een 2.0 8v turbo motor zonder katalysator met een vermogen van 155 pk alleen te verkrijgen met een manuele GM 45610 versnellingsbak. In totaal werd er een gelimiteerde oplage geproduceerd van 150 exemplaren waarvan er later nog eens 50 exemplaren bij kwamen.

De trotse eigenaar van deze Silver Arrow kwam naar ons om zijn wagen van wat liefde te voorzien. Hij had namelijk een elektrisch probleem in zijn auto. We keken de fouten na en losten deze op. Zo werd er een probleem met de verlichting en een massa probleem in de koffer opgelost.

Verder kreeg het kleppendeksel een nieuwe pakking aangezien deze lekte. De interieurfilter had ook zijn beste tijd gekend en werd dus vervangen door een nieuwe. Ook de originele Turbo 85 velgen werden gezandstraald en opnieuw gespoten in grondlaag en grijze lak kleur.

De eerste werkzaamheden aan de auto gaven de klant al het gevoel dat hij aan het juiste adres was gekomen met zijn exclusieve Saab 900 Classic Silver Arrow. In de toekomst zal er nog meer gedaan worden aan deze auto om hem terug naar de staat van zijn glorie-jaren te brengen.

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!