KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Saab 900 Classic 2.0 Turbo

Overzicht

Als je op zoek bent naar een plaats om je Saab 900 Classic in de watten te laten leggen, dan ben je bij KCPerformance aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het restaureren en upgraden van de 900 Classic. Zo kwam de eigenaar van deze Saab 900 Classic naar ons voor een ombouw naar een nieuwe wielsteek. Deze ombouw brengt het voordeel met zich mee dat de mogelijkheid er is om modernere wielen te monteren, de handrem van de vooras naar de achteras gaat (900 Classic’s met de handrem vooraan zijn gekend voor het defect gaan van de remklauwen) en er de mogelijkheid is om grotere remmen te monteren.

Zo werd deze prachtige 900 Classic dus omgebouwd naar een nieuwe wielsteek. Vooraan werden de fusees vervangen en achteraan de complete achteras. Ook kwamen er upgrade remleidingen op. Bij het ombouwen van deze wagen kwamen er wat roestplekken boven water. Na de klant hier van op de hoogte te brengen, werden deze ook hersteld.

Deze Classic kreeg ook een KCPerformance accu naar koffer ombouw. Hierdoor is de accu op een betere plek geplaatst dan in de motorruimte langs de downpipe. Deze downpipe werd overigens vervangen door een nieuwe 3 inch downpipe met alle nodige beugels en tussenpijpen. De software werd ook afgesteld samen met een AFR meting om het vermogen te verhogen en om zoveel mogelijk winst te behalen uit de nieuwe downpipe.

Na deze operatie kreeg de Saab nog wat extra liefde. Zo werd de staat van alle resterende onderdelen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Zo vervingen we de brandstoftank (incl. slang en vulmond), de hogedruk brandstofpomp, ruitensproeierpompje en een vacuümslang. Ook werd er een grote beurt aan de auto uitgevoerd waarbij de brandstof- en oliefilter, bougies en olie werden vervangen. Het koelvloeistof- en ruitensproeiervloeistof reservoir werden ook afgevuld.

Deze prachtige Saab 900 Classic kan er nu weer tegenaan. Hij is er een stuk veiliger, betrouwbaarder en sneller op geworden, zonder te moeten inboeten aan authenticiteit. Het is een pracht exemplaar en wordt zeer goed onderhouden door zijn sympathieke eigenaar. De wagen en eigenaar voldoen zeker aan onze slogan: Share the passion!

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Brandstof filter vervangen Ruitensproeiervloeistof bijgevuld Nieuwe bougies gemonteerd Olie ververst Oliefilter vervangen Koelvloeistof bijgevuld AFR meting

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!