KCPERFORMANCE

VERMOGENSBANK//

AWD / 4X4

Om de prestatie van uw auto te testen, software te ontwikkelen en diagnose te kunnen uitvoeren van de vermogens afgifte beschikt KCPerformance over een vierwiel vermogensbank. Wij testen op de laatste generatie vermogensbank van Dynostar, namelijk de W4X. Deze vermogensbank is geschikt voor bijna iedere auto door de mechanisch aanpasbare wielbasis van 2.0 meter tot 3.5 meter. Onze W4X is voorzien van antislip coating om doorslippen van de wielen te voorkomen bij het meten van grotere vermogens (koppel). De Dynostar W4X vierwiel vermogensbank heeft een aandrijflijn met gesynchroniseerde rollen, dit heeft als voordeel dat ook voertuigen voorzien van anti blokkeer systeem, tractiecontrole en ESP gemakkelijk gemeten kunnen worden.

Onze vermogensbank is gemonteerd in de grond en heeft vier grote rollen, een rol per wiel daardoor kunnen ook zeer lage (sport)auto’s met gemeten worden. De vermogensbank is voorzien van geforceerde luchtkoeling om de auto te voorzien van “rijwind” voor de koeling.

De Dynostar W4X kan zowel statische test en dynamische vermogensmeting uitvoeren voorbeelden zijn: roll on, negative test, all gear, variabele transmissie, snelle acceleratie, meerdere snelheden en onder andere acceleratietest. De rollenbank meet en berekend automatische verliezen in de aandrijflijn en berekend vervolgens het vermogen aan de krukas, ook de mogelijkheid tot meten van wielvermogen zowel handgeschakeld als automaat.

Waarom een test op de vermogensbank:

  • Meten van vermogen, ook na reparatie of revisie
  • Controle staat van de motor, loopt deze goed?
  • Controle AFR-waarde (air fuel ratio / brandstof-lucht verhouding / arm of rijk lopen van de motor)
  • Second opinion van afstelling / vermogen (tuning door tuner zonder dyno / vermogen na reparatie)
  • Software aanpassingen testen / tuning van de motor
  • Afstellen van standalone motormanagement
  • Vermogensbank (club)dagen

Metingen icm chiptuning vanaf €75,-

Metingen zonder chiptuning vanaf  €125,-