KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Volkswagen Golf 6 2.0 GTD

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

Een Volkswagen Golf 6 is op zich al een prachtige auto, maar een VW Golf 6 GTD is een nog mooiere uitvoering. Met zijn sportieve looks en krachtige dieselmotor is het een waar genot om naar te kijken en in te rijden. Maar zoals alle standaard auto’s, is er altijd ruimte voor verbetering. De DPF op deze Golf MK6 werd verwijderd en uit de software verwijderd. De software werd ook aangepast om de EGR te sluiten en om meer vermogen te leveren dankzij de KCPerformance stage 2 chiptune. Het vermogen werd verhoogd naar 211pk & 450nm. Nu kan deze VW Golf IV GTD zijn badge met trots dragen.

Hoewel het verhogen van het vermogen van de motor niet genoeg was voor deze klant, was het weggedrag nog steeds niet naar wens. Na een gesprek over zijn wensen en verwachtingen hebben we hem een aantal upgrades geadviseerd om de auto naar zijn wens te laten rijden. We hebben de oude schokdempers en veren vervangen door Bilstein B8 schokdempers en KCPerformance veren met nieuwe top mounts en voorste toplagers wat resulteerde in een mooie verlaging met een betere wegligging. We hebben alle bussen voor en achter vervangen door Whiteline polyurethaan bussen en dikkere Eibach swaybars gemonteerd.Om het bochtenwerk nog verder te verbeteren hebben we een Quaife sperdifferentieel gemonteerd zodat de grip van de banden zo optimaal mogelijk wordt benut. Omdat de versnellingsbak niet meer aan de motor vast zit konden we nieuwe lagers en ARP bouten voor het differentieel monteren. Ook hebben we de koppeling, het vliegwiel en de drukplaat vervangen door nieuwe onderdelen van Sachs, en als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een nieuw Febi hydraulisch koppelingslager gemonteerd.

Bochten nemen met deze GTD is nu een waar plezier. Al het vermogen van de koppelrijke motor kan nu op de grond worden overgebracht zonder wielspin en je kunt bochten nemen zonder te glijden op de voorwielen. De auto heeft nu een bak grip, is zeer controleerbaar en kan zijn vermogen op een zeer nuttige manier kwijt. Deze Golf 6 GTD is nu de overtreffende trap van de term “hot hatch”.

 

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!