KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Volvo C30 D2 1.6 R-Design

overzicht

Vaak zijn standaard auto’s uitgevoerd met een speciaal “sport”pakket wat de auto agressiever en sportiever doet ogen. Deze auto’s zijn dan uitgevoerd met sportievere bumpers, betere remmen, hardere ophanging,… Helaas is het pakket bij sommige auto’s enkel optisch of zijn de opgewaardeerde onderdelen niet om over naar huis te schrijven. Of kan het zijn dat de eigenaar zijn auto nog altijd niet sportief genoeg vindt.

Zo kwam de eigenaar van deze Volvo C30 1.6 D2 met R-Design pakket naar ons omdat hij problemen met zijn DPF had en wou dat zijn auto wat strakker door de bochten ging zonder laag of hard op de baan te liggen. Na de auto uit te lezen en een testrit te doen adviseerde we een lijstje ingrepen om zijn auto te verbeteren. Het verwijderen van zijn DPF zag hij niet zitten dus kwamen we met een andere oplossing.

De DPF werd gereinigd en we paste het regeneratieproces aan. Ook kreeg de auto een KCPerformance Stage 2 Chiptuning om het vermogen van 115 PK & 270 Nm naar 160 PK & 340 Nm op te krikken.

Dan werden ook nog alle mogelijke rubbers in het onderstel vervangen door polyurethaan bussen en kwamen er Bilstein B6 schokdempers, KCPerformance veren, nieuwe toplager en topmounts op. Dit resulteerde in een auto wat veel scherper stuurt, meer feedback geeft en de originele hoogte van de wagen behoudt. Verder monteerden we nog nieuwe Nokian ZLine banden en Ferodo DS2500 remblokken.

We gaven de auto ook nog een onderhoudsbeurt met nieuwe remolie en versnellingsbakolie. De voorste wiellagers en linker aandrijfas hadden ook nood aan vervanging, hier werden nieuwe exemplaren voor gemonteerd.

De auto is nu een aangenaam sturende, comfortabele EN sportieve bruikbare auto geworden waar de eigenaar nog jaren plezier van kan hebben.

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Olie Oliefilter Remvloeistof Versnellingsbak olie

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!