KCPerformance BV – De Dijk 6 – 5268KA Helvoirt – Netherlands                     info@kcperformance.eu          +31 13 30 30 000      

KCPerformance Project

Volvo XC90 D5 2.4

CAR FEATURE's

Our Featured Gallery

Overzicht

Bepaalde technieken bij moderne dieselmotoren werken goed in theorie, maar in praktijk is het een ander verhaal. EGR kan dan wel goed zijn voor het milieu, maar de uitlaatgassen welke terug in het inlaatkanaal komen, kunnen er voor zorgen dat het inlaatspruitstuk dicht koekt en dat bepaalde componenten zoals de EGR-klep, wervelkleppen, DPF,… defect gaan. Het is net als lopen terwijl je de lucht die je uitademt weer terug inademt. Ook een DPF werkt op papier mooi maar in theorie kan deze filter verstoppen en voor storingen of schade zorgen. Dan is er wel een regeneratie proces om de filter schoon te blazen, maar uiteindelijk worden dan alle roetdeeltjes die de filter verzameld heeft, in de meeste gevallen gewoon terug de lucht ingeblazen. Redelijk tegenstrijdig met zijn werking dus.

Daarom werd bij deze Volvo XC90 D5 de DPF verwijderd. Deze werd gedemonteerd en open geslepen. Het filter element wordt dan verwijderd en de behuizing mooi terug dicht gelast. Alles werd terug op zijn originele plaats gemonteerd. Ook de software werd aangepast zodat we het regeneratie proces konden uitschakelen. De EGR-klep werd ook gesloten en uitgeschakeld via softwareaanpassingen.

De eigenaar van deze Volvo XC90 D5 zal zich nu nooit zorgen moeten maken om de betrouwbaarheid en levensduur van zijn motor met betrekking tot DPF en EGR problemen aangezien deze nooit meer kunnen opduiken, wat het vertrouwen en rijgenot ten goede komt.

Modifications

modifications

Koeling

Onderhoud

Neem contact op met ons

KCPerformance

Of heeft u hulp nodig? bel gerust naar

+31 13 30 30 000

De Dijk 6 , Helvoirt NL

+31 13 30 30 000

KCPerformance,Share the Passion!